Clădește abilitățile, încrederea, network-ul spre a avea o carieră de team lead. Ai nevoie să descoperi adevăratul potențial pentru a atinge obiectivele profesionale. Știai că fiecare manager are un anumit stil?

Cariera in management

Îți dorești să devii manager sau deja ești pe funcție? 

Cariera reprezinta un adevarat drum pe care-l parcurge un profesionist spre a se perfectiona. 

Liderii de business și managerii, profesioniștii HR din întreaga lume au răspuns unei întrebări aparent simple: De ce crezi că abilitățile de management a echipei sunt esențiale?
Răspunsurile au fost următoarele:
  -Managerii ajută echipele și organizațiile să facă față noilor provocări și să se adapteze piețelor în schimbare.

– Managerii sunt esențiali pentru dezvoltarea unei forțe productive și fericite de muncă.

– Managerii au o forță enormă în a ajuta angajații să știe care-i scopul organizației și să atingă succesul în acea companie.
(Sursă: Chartered Institute of Personnel and Development)

Prioritizarea și delegarea ar fi două dintre cele mai importante aspecte ale managementului. Când un angajat primește o sarcina complexă, care-l scoate din zona de confort și-l fortifică pentru a dezvolta noi abilități și skilluri. 

Ce beneficii directe aduce delegarea muncii?

  1. Reduce vulnerabilitatea 
  2. Utilizarea resurselor de personal
  3. Proprietate mare asupra misiunii și obiectivelor companiei
  4. Abilități și cunoștințe sporite
  5. Construirea încrederii
  6. Eliberarea agendei pentru sarcini vitale
  7. Personalul dezvoltat pentru un rol mai larg
  8. Motivația sporită a personalului
cariera manager, team leader 2021

Delegarea vine după ce ai prioritizat, totul, mai exact ai gestionat timpul. Una dintre cele mai eficiente strategii de time management este o listă de “to do”. Lista te ajuta sa ții pasul cu toate activitățile tale. Planifica toate acțiunile tale pentru o saptamana, enumera sarcinile/activitățile pe care dorești sa le desfasori. Aproximativ 15 activitati ar fi maximul.
Acum care este ordinea și timpul alocat fiecărui task?
Le poți prioritiza în funcție de urgență și importanța.
Urgența ne arată cand trebuie desfășurată o activitate, deși fiecare om percepe ca fiind urgent în modul său.  

Importanța are în vedere succesul în obținerea scopului acestui job. 

Cum arată o delegare cu rezultate?

         Orice tip de outsourcing, delegare a task-urilor are în centru câteva reguli care te pot apăra de anumite scurgeri de informații.  Nu delega task-uri ce implica confidentialitate și informații sensibile, deoarece poti incalca prevederile GDPR, cat si sa oferi pe tava informatii complexe despre brand.
Dacă delegi îți oferi ție timp liber sa faci acele lucruri pe care numai tu le știi
         Reexamineaza task-urile pe care le găsești simple, poate fi potrivit sa delegi aceste task-uri, cât si pe care pe care nu știi sa le desfasori.
Folosește tactica delegării activităților pentru a construi team leaderi, sa motivezi echipa, sa cresti moralul și performanța. Care sunt calitățile pe care e nevoie sa le dezvolți? Curaj, încredere în ceilalți, feedback constructiv

Cariera team lead: Ai încredere în membrii echipei

Da, ai citit corect, e tremendous să ai încredere într-un business si cariera, pentru ca poti cadea in prăpastia in care ii vezi pe toți suspecți, ca nu vor sa lucreze si ca te fura sau nu sunt buni pentru acea funcție.
Lanțul încrederii dintre companie, stakeholderi si clienți pentru ca toata mașinăria sa poate merge inainte. La ce sa fie atente brandurile? Sa nu piardă încrederea pe care le-o acorda clientii, pentru ca acest fapt poate avea efecte devastatoare. 

E necesară încredere între manageri, leaderi, angajați pentru a împărtăși aceeași viziune despre firma si un mod eficient de a lucra. Fara acest avantaj, se inserează insecuritatea, barfa, se formeaza grupulete, si nu exista unitate, coeziune.
Echipa ineficienta în viziunea autorului Patrick Lencioni?
Ne trimite către piramida ierarhică, unde încrederea este temelia, baza, structura.

1. Absenta increderii

  1. Frica de conflicte
  2. Lipsa angajamentului
  3. Evitarea responsabilității
    5. Neatentie asupra rezultatelor

(Sursa: “The Five Dysfunctions of a Team”, Patrick Lencioini

Experimente pentru încredere

De ce au oamenii încredere unii in altii?
Este in natura noastra sa avem increde in celălalt, dar nu întotdeauna. Este un semnal neurologic care ne indica dacă sa avem încredere sau nu în altul. 
Pentru a masura încrederea și reciproca acesteia, Paul J. Zak a utilizat o metoda dezvoltata de cercetătorii din laboratorul lui Vernon Smith, laureat al Premiului Nobel pentru economie. Experimentul arată cum participantul alege o sumă de bani pe care să o trimită unui străin prin intermediul unui laptop, știind ca banii se vor tripla si înțelege ca destinatarul va putea sau nu sa imparta castigul. Apare conflictul: poate fie să păstreze toți banii, fie să fie de încredere și să-l împartă cu expeditorul.

S-a masurat nivelul de oxitocina in timpul schimbului. 

Pentru acest experiment s-a decis sa se ia sange celor implicați înainte si după ce
după ce au luat decizia de a avea încredere în alții (dacă au fost expeditori) sau de a fi de încredere (dacă au fost receptori). 

Participantii nu știau o boaba despre scopul și finalitatea studiului. S-a observat ideea că oamenii cu cât primeau mai mulți bani cu cât creierul primea mai multa oxitocina. Cantitatea de oxitrocina produsa de beneficiari arata cat de incredere sunt, daca impart castigul. Creierul genereaza tot timpul substanțe chimice mesagere, s-au observat schimbări în nivelul de oxitrocină.  Pentru a dovedi că provoacă încredere, echipa a administrat în siguranță doze de oxitocină sintetică în creierul uman viu (printr-un spray nazal). S-a facut o comparatie inedita intre cei care primisera o doză reală cu cei care au avut parte de un placebo.

S-a concluzionat că 24 UI de oxitocină sintetică dublează suma de bani pe care au trimis-o străinului. Folosind o varietate de teste psihologice, am arătat că cei care primesc oxitocină au rămas intact cognitiv. Nu-si asumă mai multe riscuri dacă sunt într-un joc de noroc, deci creșterea încrederii nu are legatura cu o dezinhibare neuronală.

 Oxitocina pare să facă bine acest lucru – scade teama de a avea încredere într-un străin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.