Cariera developer – Dupa ce Apple a facut o reala tornada in lumea digitala, Google ne surprinde cu o secțiune de safety in Google Play. Noul update în zona de Politica de confidentialitate le cere developerilor Android sa facă schimbări drastice pentru aplicații.

Google Play va face cateva modificări care par sa se asemene cu ceea ce s-a modificat in App Store. Pe 6 mai 2021 Google anunță într-un comunicat oficial in secțiunea dedicată informării pentru IT-isti, zona de safety pentru Google Play. Anuntul este de fapt o prelansare a acestei sectiuni, care se va lansa anul viitor.  Motivul principal este mentinerea unui spatiu sigur pentru milioane de utilizatori. 

Noua secțiune din Google Play va oferi oamenilor mai multe informații calitative despre modul in care aplicația utilizeaza datele, cum le securizeaza, cu cine le mai vedea. Desigur vor fi incluse detalii suplimentare cu impact pentru securitate si confidențialitate. 

cariera developer - Google Play safety section roll out

Cum arată schimbările Google Play?

Developerii de cariera au ajuns la concluzia ca utilizatorii au nevoie sa știe cum sunt utilizate datele si evident sa poata controla acest fapt. Numeroase aplicatii nu te lasa sa le folosesti daca nu oferi by default foarte multe permisiuni de accesare si utilizare a datelor in timp real (phone contacts, agenda, apeluri, mesaje etc.).

Google ne spune următoarele: “vom introduce noi elemente ce detaliază pentru utilizatori dacă aplicația colecteaza sau share-uieste date sensibile:

1. Verifica daca aplicatia urmareste Families policy
2. App-ul aplica practici de securitate precum data encryption
3. Aplicația are sectiune de safety verificata de o companie independenta third-party
4.  Aplicatia are nevoie de aceste date pentru a functiona sau utilizatorii pot alege sa nu ofere acele date.
5. App-ul ofera utilizatorilor optiunea de a cere stergerea datelor, daca decis sa o dezinstaleze

Cariera developer – Noi bătăi de cap pentru ceidin IT ?  Caror informatii vor da update?

In interiorul aplicatiei,  developerul trebuie sa spuna ce tip de informatii personale colecteaza> email, nume prenume, dacă colecteaza informatii de pe mobil precum locatia precisa a utilizatorului, contacte, fisiere personale, private. Aplicația trebuie sa informeze cum folosește toate datele colectate pentru a imbunatati functionalitatea aplicatiei sau pentru personalizare. 

Google va permite ca datele din aplicatie sa fie verificate in mod independent. Din moment ce aceste verificari sunt realizate de companii in care avem incredere, este si un mod prin care brandul poate convinge/demonstra catre utilizatori ca totul este transparent si nu se ascund informații. Cand Apple si-a lansat noile App Tracking Transparency cu iOS 14 a fost si sub ideea ca multe aplicatii iphone trimiteau date neconforme cu realitatea si scapau fara sanctiune.

 

Știri digital marketing: Cum ne adaptăm schimbarilor iOS 14 și Privacy Laws?  -apasa si citeste detalii

Selectia de cursuri IT 

Descoperă chiar acum o gamă largă de cursuri online gratuite. Dacă îți dorești să facem un research amănunțit pentru anumite cursuri avansate, trimite un mesaj la secțiunea contact.

Pregateste cariera de developer fata de schimbarile gigantilor din piata

Anuntul schimbarilor a venit mai devreme pentru a permite firmelor de IT, brandurilor sa se pregateasca si sa ia toate masurile necesare, e ca un fel de respiro inainte de a aplica sancțiuni daca este cazul.
Ce sa vezi ca n-ar fi vorba de privacy. Dar ce urmaresc? Dau șansa developerilor sa explice utilizatorilor ca pot avea încredere ca datele lor sunt securizate, decat sa aiba asteptari ca aplicatia n-ar trebui sa colecteze date. Aceste date sunt benefice daca vrei sa privesti anumite servicii personalizate, sa ii ajuti sa se dezvolte pentru a-ti oferi tie mai multa calitate.
Construieste in mod structurat cariera de developer cu acces la noutatile din domeniu. 
Este si un tip de raspuns in fata Apple, sa fim realisti. Pentru ca multi posesori ai iphone incepeau sa se laude ca lor li se respecta drepturi la confidentialitate, iar Android a ramas pe langa.

Cand toate schimbările vor fi puse in mișcare, toate aplicatiile care nu se supun noilor Privacy Policy si sunt non-compliant, vor fi rugate sa repare aceasta sectiune sau vor suporta consecintele. Nu avem date despre modul in care se va desfasura aceste procese, ori vor pune pauza la aplicatii sau nu vor mai avea voie sa dea update pentru a functiona in corelatie cu schimbarile din piata. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.