Cât ar fi benefic să lucrezi?

Debate: 4 zile pe săptămână vs 6 ore pe zi sau 6 ore în 4 zile pe săptămână?

De fapt poate întrebarea mea ar trebui să fie: Cât ai nevoie să lucrezi pentru a fi productiv? De când e trendul: job de acasa, ne întrebăm dacă n-ar trebui să avem mai multe facilități, mai ales că unele firme nu mai plătesc chiria unor spații de birouri. Acum răspunsurile vor fi cât de subiective se poate, pentru că sunt implicați mai mulți factori precum: nivelul profesional, echipa din care faci parte, cum sunt împărțite sarcinile și de ce nu ore suplimentare pentru un salariu mai substanțial. Hai să privim în ansamblu ce discută între ele țări precum: Finlanda, Suedia, Islanda, UK și chiar până-n California. 

Cât vrei să lucrezi sau cât vrei să câștigi?

Mulți angajatori confundă ideea de multe ore la birou cu valoarea adusă pentru brand. Un lucru e cert, ei uită că majoritatea din cele 8 ore, sunt direct productivi cam 4-5 ore, nu-i așa? Atunci de ce să tragem mâța de coadă, să batem pasul pe loc, în loc să fim într-o zonă de relaxare, în natură sau oriunde sufletul tău zâmbește.

Totuși, mie personal mi-a plăcut ce a spus Jack Ma în debate-ul cu Elon Musk de acum de mai bine de un an. “In every technology revolution people start to worry. Because of the industrial revolution jobs created a lot of jobs. What I think is that in the next 20-30 years, humans will live much longer, the life science technology will make people live 100-120 years. Why should we have a lot of jobs? I think people should work 3 days a week, 4h a day. Because of AI people will have more time enjoying being human beings.”

Da, e drăguț ce ne spune Ma acolo, dar oare avem noi spațiu pe Pământ să susținem toată populația ce vă trăi mai mult? Sau se va face o selecție pe bază pe ADN, să se păstreze acel segment de ADN care nu are predispoziții spre boli, să nu se mai nască copii cu cancer sau alte afecțiuni ce îi privează de la o viață cât de cât normală. Ce mai e normal în aceste timpuri… Revenim la orele de muncă la birou sau job de acasa. În urmă cu câțiva ani de acum, Suedia se afla în marile titluri ale publicațiilor cu ideea de a experimenta ziua de lucru de 6 ore. Și eu cred că au reușit din moment ce țările scandinave bat orice altă nație la capitolul satisfacție muncă-viață personală. 

job de acasa

Hai să vedem nominalizările:

   1. În anul 2020, Oslo-Norvegia a foat desemnat ca fiind “Best city for work-life balance”, urmat de Helsinki, Finlanda, Copenhaga si Danemarca. Deci toate sunt orașe scandinave. Totuși care au fost criteriile după care s-a făcut selecția?
    a. Intensitatea muncii: Orele lucrate în office și prin job remote/ săptămână, zile minime de vacanță oferite, vacanțele luate, concediu de maternitate plătit, mai multe joburi, procentul de șomeri, numărul celor ce lucrează peste vârsta de pensionare. 
    b. Nivelul de trai în oraș: fericire, cultură & timp liber (scor), puterea de cumpărare, spații verzi și vreme, siguranța și stresul din oraș, wellness și fitness și calitatea aerului.
    c. Societatea și instituțiile: incluziune și toleranță, sistemul de sănătate (scor), cheltuieli în sfera socială, accesul la îngrijire mentală. Citește mai multe detalii în studiul “Cities With the Best Work-Life Balance 2020” 

2. Finlanda este “Cea mai fericită țară din lume în 2021” și evident nu e prima dată, ci a patra oară consecutiv chiar. Citește mai mult în “World Happiness Report 2021”. Este și România pe această hartă, pe locul 46 din 149 de țări, iar pe ultimul se află mult discutata și bondardată de știri, americani și alte interese… Afganistan. 

3. Norvegia mai e desemnată și ca “Second-most productive country in the world” deși are în medie 38 de ore/ săptămână pentru job. Vezi:
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/most-productive-countries
Ne dăm cu părerea în particular asupra datelor de mai sus? 

 

Selectia de cursuri inspirate 

Descoperă chiar acum o gamă largă de cursuri online. Dacă îți dorești să facem un research amănunțit pentru anumite cursuri avansate, trimite un mesaj la secțiunea contact.

Job de acasa: Cum e viața cu 4 zile de lucru în fiecare săptămână

Ne pot spune doar cei care au trăit asta pe pielea lor, restul ne dăm și noi cu părerea, ori ca părelologi, ori luăm studii, păreri, despicăm opinii și ajungem la concluzii care ne ajută să găsim răspunsul. 

Islanda a lansat experimentul cu 4 zile din 2015 pană în 2019, timp în care erau plătiți la fel, dar lucrau mai puțin. Aceste studii interne au fost desfășurate de Consiliul Orașului Reykjavík și guvern, unde au fost incluși cel puțin 2500 de muncitori, ceea ce înseamnă un procent de 1% din populația țării care lucrează.

Ce probleme se ridică la fileu?
  Cum de acceptă angajatorii doar 4 zile pe săptămână? Câștigurile sunt aceleași sau mai mari? Are compania de suferit din tot acest switch? Dar daca toti ar avea job de acasaTotul ar fi posibil pentru că avem noi muncitori în echipe: roboții. Dezvoltarea tehnologică permite angajaților să aibă aceleași rezultate într-un timp mai redus. 
 
Nu orice model de business poate adopta aceasta strategie. S-ar încadra doar acele firme care-și pot readapta rapid întreaga activitate către un nou mod de lucru. Mai puțin știu e că s-ar putea ca mulți angajați să lucreze 40 de ore în 4 zile, asta înseamnă 10 ore pe zi în loc de 8 ore. După aceast carusel de la job, s-ar putea ca angajații să fie mult mai stresați și să nu mai aibă productivitate crescută.

Finlanda propune 6 ore cu 4 zile de job

După un calcul rapid ar ieși 24 de ore în fiecare săptămână în loc de 40, un fel de part-time extins. Prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, consideră că oamenii ar trebui să lucreze pentru a trăi și nu să trăiască pentru a lucra. Sanna afirmă: “I believe people deserve to spend more time with their families, loved ones, hobbies and other aspects of life, such as culture. This could be the next step for us in working life.”

Adevărul e că am ajuns să lucrăm atât de mult, încât luăm jobul și acasă, suntem axioși să primim mesaje de la manager, emails sau noi task-uri, feedback. În ultimile zeci de ani, Finanda s-a supus mai multor experimente sociale. Una cu cel mai mare răsunet de-a lungul istoriei este Working Hours Pact ce datează din 1996. Această lege dădea angajaților șansa să schimbe orele de lucru în funcție de stilul lor de viață. Astfel putea să rămână până mai târziu la job sau să termine task-urile cu 3 ore mai devreme. 

UK dezbate ideea de a lucra 3 zile la office și 2 de acasă, în timp ce în California vor 32 de ore pe săptămână fără a compacta munca, sau a mai lua din pauze. 

Având toate datele de mai sus, care crezi ca este varianta cea mai optimă? 
Sa lucrezi mai puține ore sau să ai un job de acasa? Poate ambele variante? 
Orice companie va adopta o schemă unică? Vor exista experți în viitorul apropiat ce vor crea strategii de work-hours?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *