Initiativa a pornit de la fonduri-structurale.ro, liderul în consultanță și informare pentru finanțările nerambursabile de 14 ani ce a lansat consolid8 – prima platformă  in Romania de crowdfunding prin recompense dedicată finanțării start-up-urilor sociale și celor din industriile creative.

Daca ești în căutarea unei noi modalități de finanțare, mai ales în această perioadă a pandemiei, ai la îndemână acest nou instrument online până la data de 31 mai 2021. Participanții primesc ajutorul gratuit al comunității.

Participă la Consolid8!

Bucură-te de o nouă platfomă pentru finanțarea start-ups. 

Criteriile de participare sunt simple:
Ideea cu care se înscriu antreprenorii trebuie să producă valoare adăugată pentru comunitate. Va derula campanii de finanțare pe consolid8. Un plus pentru antreprenorii sociali si din industria creativă pot avea parte de consultanță și suport de la echipa fonduri-structurale.ro și de la experți în domeniu, facilitându-le înscrierea pe platformă și ajutând la promovarea campaniilor.

Declarația Co-Fondatorului Consolid8
„Lucrăm de 14 ani cu antreprenorii, iar anul acesta ne-am dat seama că acum, mai mult ca oricând, proiectele și business-urile la început de drum au nevoie de susținerea noastră, a tuturor. Experiența în domeniul fondurilor nerambursabile ne-a ajutat să creăm de la 0, în câteva luni, o platformă de crowdfunding pentru antreprenorii sociali și cei din industriile creative. Prin consolid8, pe lângă descoperirea de proiecte inovatoare și cu viziune care au nevoie de susținere, dorim să atragem atenția asupra rolului important pe care îl putem avea noi toți, atât companiile și cât și persoanele fizice, în dezvoltarea afacerilor care aduc un impact social pozitiv în comunitate”, a declarat Dragoș Jaliu, co-fondatorul consolid8.

Proiecte active în platforma de crowdfunding

Simultan în platformă vor rula între 2 și 5 campanii de crowdfunding, iar înscrierea și promovarea acestora pe platformă sunt gratuite, până la finalul lunii mai 2021. Cei care sustin financiar aceste idei inedite, pot alege dintre o suită de recompense de diferite valori ca și mulțumire pentru contribuția la proiectul prezentat. În momentul în care suma cerută de beneficiar este atinsă, susținătorii primesc serviciile sau produsele pentru care au licitat, iar antreprenorul va avea suma fix în contul bancar cu ajutorul  platformei de plăți online Stripe.

Dacă ai curiozitatea, chiar în acest moment se desfăsoara 2 campanii în platformă. Una dintre ele este inițiată de Moara de hârtie, echipa care creat la Comana, în apropiere de București, 10 ateliere prin care promovează meșteșugurile tradiționale românești, precum realizarea de hârtie de mână, legătorie de carte și tiparul manual. Inițiatorii și-au propus să completeze Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor – prin deschiderea unei bucătării care folosește ingrediente de sezon de la producători locali.

Poevie este numele creativ a celei de-a doua campanii lansată de Andrei Lasc, un tânăr poet care este activ în zona digitală, pe Facebook. Campania derulată are în centru dorința de a strânge suma necesară pentru a lansa cea de-a doua carte: Poevie.

Ești curios, intră și tu pe noua platformă: https://www.consolid8.ro/

Dorești să te înscrii într-o cursă de crowdfunding? Te invităm cu drag să parcurgi pașii din ghidul aplicantului și cel al susținătorului.

Partenerii strategici ai proiectului sunt Ashoka România, Avaelgo, Firon Bar-Nir, Galeriu & Partners PR, Nod Makerspace, Social Innovation Solutions, Start-up.ro, WII.
Parteneri media: Bursa, IQads, SMARK, Spotmedia, Viitorul României.

consolid8 este platforma de crowdfunding pentru antreprenorii sociali și cei din industriile creative, o inițiativă a echipei fonduri-structurale.ro. 

fonduri-structurale.ro reprezintă o echipă de oameni dedicați performanței, care din 2007 oferă un pachet de servicii complet privind implementarea finanțărilor nerambursabile în România. În ultimii 6 ani, am obținut finanțare europeană pentru înființarea a 9 acceleratoare de afaceri și a peste 230 afaceri pentru care am furnizat servicii integrate de formare, mentorat și monitorizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.