Cariera: Cursuri gratuite online pentru boost in IT

Tinerii sunt tot mai atrași de industria IT, fie de ideea unui remote job, mai sunt și care își doresc o carieră în aceasta zonă sau vor sa facă o reconversie profesională din varii motive atent argumentate. Studiile ejobs si BestJobs ne arată că cea mai mare cerere se află în aceasta zonă.
    Programarea devine folositoare în cadrul acestei societăți care este dominată de robotizare, AI și ultimul stadiu din a 4-a revoluție industrială. În consecință veniturile tale pot fi substanțial mai mari dacă-ți place sa stai la birou, sa fii creator de aplicații, roboti, să dezvolți creierul digital.
      Începe să înveți, să testezi pornind de la câteva cursuri gratuite IT online, acele portaluri cu resurse inedite pentru avansarea ta în tehnologie, limbaj de programare. Pornește la drum cu o suită nouă de abilități digitale pentru a fi acceptat pe o poziție într-o companie de IT.

      Răsfoiește selecția Inspirație Targetată unde ai câte un curs online gratuit menit să te facă să-ți dai seama dacă ești pregătit pentru acest pas, dacă faci față. Posturile pe care ai putea lucra sunt variate: developer web, mobile, programator, tester, inginer IT, analist de date și multe alte poziții care-ți provoacă gândirea.  După ce ti-ai dat seama ce traiectorie îți alegi, te așteptăm în platforma noastra sa te punem în contact cu cei mai buni din domeniul IT. Cursurile pentru incepatori sunt gata să-și primească noii recruti.

Cursurile gratuite care te ajuta sa fii un bun programator

      Sa începem cu prima pagina, zic, nu? Ce este programarea?
Programarea este modul în care rezolvi probleme, provocări cu ajutorul computerelor.  Dacă un laptop nu ar fi sustinut de un software, n-ar mai functiona, ar fi doar niște mașinării care folosesc electricitatea pentru a incalzi o încăpere. Ca sa poti naviga pe Google, sa deschizi aplicații pe mobil sau sa te joci ai nevoie de un soft.
      Limbajul de programare folosește sintaxa și semantica pentru a construi de la 0 o aplicație. Programarea are nevoie de algoritm, limbaj de programare, cunoștințe despre domeniul în care va rula aplicația. În schimb ce e fascinant e ca în timp un programator își dezvoltă propriul său limbaj logic. Nu exista limite în a rezolva probleme cu ajutorul programării, imaginația este la ea acasă.
      Cred ca vorbim de cea mai accelerată evolutie ce poate exista, iar tehnologia se schimbă adesea și mulți se adaptează, învață noi limbaje, își dau update temeliei de informații.

Cursuri IT gratuite – Ce skiluri are un software engineer?

 

     Într-o industrie într-o continuă evoluție, este necesar să evoluezi rapid, să fii tot timpul optimizat către schimbări, să înveți frecvent. Care ar fi responsabilitățile unui inginer software?
    Ca și task-uri desfășurate de un astfel de inginer, enumerăm: development, design, testare, scriere, modificare și debugging software bazat pe cerințe specifice.
Programarea computerelor se bazează pe algoritmi care fie că vrem sau nu fac parte din viețile noastre, în mobil, la desktop, prin mall.  Ce este mai complicat e că nu e doar un singur limbaj de programare, ci mai multe.
    Cele mai utilizate limbaje de programare ar fi: python, ruby, C#/.Net, mean, java, node js, golang.
    Vestea buna e ca toate aceste skilluri pentru transformare digitală pot fi sedimentate și cu ajutorul unor cursuri online, tutoriale unde anumiți specialiști, IT-iști predau limbaje de programare, îți prezintă exemple.
    Software Development – este termenul care evidențiază capacitatea de a identifica precis nevoile utilizatorilor pentru a putea crea un design, testare și a concepe un software care oferă o soluție pentru piața țintă. Experiența este dobândită cu ajutorul unor cursuri interactive sau un internship la o companie de software din România sau remote.

Cursuri gratuite IT online: Rezolvarea problemelor și gandirea logica


Provocarile care apar in lumea software pot avea radacina chiar si in cele mai mici erori, de aceea daca vei intreba programatorii iti vor spune ca stau mult timp pe debugging decat sa scrie efectiv cod. Cu toate acestea nu e necesar numai sa identifici problemele software, ci șa folosesti raționamente deductive pentru a le rezolva.

Un bun IT-ist va avea atat skilluri hard, adica tehnice, cat si cele soft pentru a mentine o buna relatie cu echipa, compania. 

Printre abilitatile hard amintim:

  • Limbaje pentru scriere cod: Python, HTML5, JavaScript, CSS, PHP, SQL, C++, Ruby, .NET.
  • Analiza datelor: OLAP, data queries, data cube technology, raw data procesare si integrare, structuri de date si algoritmi, Tableau.
  • Platforme eCommerce: Shopify, WooCommerce, BigCommerce, Magento, OpenCart.
  • Cloud computing: Azure, AWS, Google Cloud, Amazon Web, Kamatera, Oracle.
  • Operating systems: Linux, Windows, masOS, Android, iOS.
  • Network security: Cloud security, malware analysis, intrusion detection, CEH, OSCP, CISA, GCIH, secude code development, data and file encryption.
  • AI: machine learning, natural language processing, AI integration and application.
  • Application and desktop software development: Android/iOS Software Development Kit, Android/iOS UX and UI, SQL, Xcode development, Github, React.js, Angular.

Skiluri soft:
1. Ascultare activa
2. Abilitati de comunicare eficienta
3. Lucru în echipa
4. Capacitatea de a lua singur decizii
5. Time management
6. Gandire critica
7. Inteligenta emotionala
8. Interpersonal skills
9. Project management
10. Gandire creativa
11. Leadership skills
12. Problem solving

Cum imbunatatim nivelul de IT?

Citeste foarte mult din publicatii de IT, ia-ti abonamente la reviste de tech, la newslettere, pentru a fi in continua relatie cu trendurile, datele. Ce produse noi apar, care sunt limbajele cu care lucreaza marii giganti.
Stii cat de mult te ajuta sa primesti feedback? Evident nu vorbim de feedback de la un outsider, ci de la experti in IT. Iti deschizi portita catre interactionare si invbatare in timp real. Un exemplu de astfel de platforma este Github, un mediu sigur unde uploadezi proiecte si poti studia modul in care alti developeri abordeaza anumite probleme, ce rezolvari au gasit.
Pe net vei gasi un stoc imes de videoclupuri ce te ajuta sa dezvolti numeroase skilluri de IT, atat pentru incepatori, cat si avansati. Un secret e sa te uiti la feedback, vizualizari, rating inainte de a da play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *