Cursuri IT online – cum le aleg si ce joburi sunt pe piata

Ne indreptam cu pasi repezi catre o transformare radicala a societatii in care traim. Cateva cursuri IT online te ajuta sa poti avea un job cautat, o cariera si flexibilitate. Evident, acest domeniu sigur nu se potriveste tuturor si fiecare are alte pasiuni si abilitati in dezvoltare. Esential pentru final de zi este sa simti o impacare ca esti pe drumul cel bun. 

Cursuri de IT online si zone in tendinte de explorat

      Stiu un vecin care este programator si castiga chiar bine. Cred ca astfel de afirmatii sunt familiare pentru multi dintre noi. Da, castigul este pe masura implicarii si a nivelului la care ajunge specialistul. Inspiratie targetata iti propune sa te hotarasti asupra unei nise a acestui domeniu desprins din stiinta computerelor si sa iei un curs de IT online, il parcurgi, inveti putin despre acel limbaj de programare sau ce skills ai nevoie si-ti dai seama daca vei rezista acestui domeniu foarte diferit de altele.

 Ce arii de cariera acopera IT-ul?

 • Coding, Programare
 • AI – Inteligenta artificiala
 • Cybersecurity
 • Game industry
 • Business technology

Atractiv este ca daca esti foarte bun si implicat poti creste rapid ca si angajat intr-o companie matura. Daca nu ai deloc cunostinte despre IT, sigur selectia de cursuri it incepatori te vor face sa intelegi cu ce se ocupa acest domeniu in cele mai mici linii, pentru ca mai apoi sa decizi daca continui.

Cei de nivel mediu/middle sunt invitati sa ne ofere cateva insights despre acest job si ce curs le-ar fi de ajutor, cu ce probleme se confrunta la job.

Principalul beneficiu cand studiezi prin cursuri it online este ca nu ai constrangeri si limitari. Iti iei telefonul sau laptopul si te muti in balcon, in gradina, la terasa sau in parc si studiezi. Sunt cursuri foarte accesibilie pentru care ai nevoie de doar 2-6 ore pe saptamana.

Testeaza sectiunea de 

Cursuri IT

Esti o persoana curioasa si iti place sa lucrezi la birou?
Schimba modul in care-ti cladesti cariera online Cu Inspiratie targetata.  

Cursuri IT: Ce presupune jobul de developer?

Joburi precum: Developer, dezvoltator aplicatii web sau pentru mobil, inginer software au in comun crearea si codarea unui software de computer. 

Ce abilitati iti trebuie ca sa devii developer?

 1. Codare si programare – fiecare profesionist in computere se specializeaza pe un limbaj de programare sau mai multe, in functie de necesitatile pietei si a brandului pe care-l reprezinta ca si angajat. Se inventeaza mereu noi limbaje si platforme care-ti pot simplifica munca. Daca esti in permanenta curios sa afli, vei sti dinainte ce schimbari survin si te poti pregati cu ajutorul unei cursuri it personalizate.
 2. Rezolvarea problemelor in echipa si proiecte – developerii sunt cooptati pentru a deslusi si rezolva probleme de software si ale utilizatorilor pentru ca aplicatia sa creasca in versiune, sa se poata extinde fara bugs, erori.
 3. Testare si mentenanta – printre sarcinile zilnice cu care isi bat capul devs se numara: debugging – actiunea prin care se ruleaza soft-ul pentru a gasi si elimina bugs, upgrades.
 4. Colaborare – cheia unei echipe care stie sa imparta in mod strategic sarcinile pentru a finaliza in timp proiectul. Se colaboreaza cu designeri,  manageri de proiect, clienti. 


Fiecare limbaj de programare in parte iti arata un nou mod de lucru. Alege sa incepi un curs de it in momentul in care deja ai studiat piata, ai vazut ce joburi noi apar si unde vrei sa lucrezi: in Romania, peste hotare, remote. Care sunt companiile care rezoneaza cu stilul tau de viata, ia-ti notite.

Limbaje de programare in voga si in 2021:

 • Python – back-end web development, util pentru AI, data science și machine learning. Usor de invatat de catre cei fara experienta in codare, cu o sintaxa simpla, usor de memorat.
 • JavaScript – este baza web development, folosit pentru a construi website-uri complexe. Se poate folosi atat pentru font-end development, cat si in back-end development. Se dezvolta chatboti, system scripts sau chiar jocuri cu javascript la baza.
 • Java – prezinta stabilitate si este utilizat in realizarea unor aplicatii pentru mobil, desktop, servere web. Este baza spre a invata si  C, C# sau C++.


 • C si C++ – Limbajul C s-a lansat in 1970 si a fost baza lansarii unor noi limbaje. Daca reusesti sa il intelegi, vei putea invata  mai usor limbajele avansate. Este cautat mult in nisa de game development si systems programming. C++ este versiunea cu update a C, combinatie intre limbaj procedural si limbajul de programare orientat pe obiecte.


 • Haskell – limbaj functional de programare. Bancile de investitii si platformele sociale isi adapteaza limbajul de programare catre Haskell. Pentru a invata acest limbaj ai nevoie de cel putin un limbaj de programare precum: Python or Java.


 • PHP – vizeaza web development si este inca de actualitate intrucat 80% dintre cele mai complexe si rapide 10 milioane de site-uri din lume folosesc PHP.


 • SQL – se utilizeaza in dezvoltarea bazelor de date si este recomandat pentru cei ce dezvolta servere. Joburi: SQL developer, data analyst, business intelligence (BI) analyst sau database administrator (DBA).

   

Cu ce curs de IT incep?

Industria Tech chiar si dupa anul pandemic 2020 are nevoie de oameni capabili. Poate si pentru ca multe companii se muta exclusiv online, acest sector se va dezvolta enorm in 2021. 

Consideri sa vrei sa-ti reinventezi cariera si sa faci o schimbare radicala de domeniu? 

Inspiratie targetata ti-a pregatit cateva idei de cursuri it pentru incepatori:

 • Cum functioneaza computerele 
 • Introducere in Web Development
 • Cum te pregatesti pentru interviul de coding
 • Programarea pe intelesul copiilor: Python

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *