Cursuri online gratuite: Cubul inspiratiei si Harta carierei

Cat de mult vrei sa ai o cariera? Ce cursuri online gratuite te antreneaza in acest proces? Dezvaluim pe intelesul tuturor care-i treaba cu aceste platforme care troneaza in mediul online. 

Cursuri online gratuite-> Ce-mi pot oferi si ce nu

Cariera are atat de multe intelesuri incat ajungem sa o obtinem dar o denumim multumire de sine, cu jobul, nu ma mai satur de acest domeniu si rezultatele pe care le obtin sunt tot o forma de cariera. 

Pentru ca harta spre un job ideal tie are nevoie de exercitii practice, Inspiratie targetata iti propune sa-ti creezi o mapa cu viziunea spre viitor. 

Am gasit o caracteristica des intalnita la oamenii de succes: vizualizeaza cu detalii viitorul si parcursul pe care-l vor urma. Desi nimeni nu poate prezice ce se va intampla in urmatorii 5 ani, este benefic sa ne largim orizontul si sa construim o traiectorie care are potential de evolutie. Daca te rezumi doar la a crea un CV mai convingator, ore petrecute in cautarea jobului doar te limitezi singur si nu iti permiti sa vezi in viitor.

Indemnul de aur: FII CURIOS!

Exploreaza care-ti este vocatia, cum ai vrea sa petreci cea mai mare parte a vietii tale. 

Concepe Cubul Inspiratiei – Pasii sunt urmatorii:

 1. Ia o foaie si imparte-o in 4 cadrane.
 2. In primul scrie joburi si orice iti trece prin minte ca si profesie, inginerie, medicina, antreprenoriat etc. 
 3. Scrie in cadranul al doilea: idei si ganduri
 4. Al treilea cadran este dedicat hobby-urilor, pe care le ai sau ai vrea sa le dezvolti
 5. Ultimul cadran este alocat creativitatii: tot ceea ce faci sau ai vrea sa faci si implica acest simt artistic.

Intrebarile care te ajuta sa completezi aceasta activitate:

 • Care sunt top 2 elemente din fiecare cadran in parte, care sunt importante acum?
cursuri online gratuite

Cunoaste platforma online cursuri online gratuite

Vrei sa-ti muti cariera spre o traiectorie?

Incepe sa-ti setezi obiective ancorate in timp, sa treci prin anumite procese. Acele stop points in care sa crezi. Adauga fiecarui obiectiv si un verb de actiune care te motiveaza si te inspira in drumul catre o cariera.

Exemple de astfel de verbe:

 • Conecteaza
 • Promoveaza
 • Antreneaza
 • Exploreaza
 • Actioneaza
 • Impartaseste

O platforma de cursuri online gratuite te ajuta cu siguranta sa-ti dai seama daca domeniul pe care vrei sa-l alegi sau l-ai ales este compatibil cu tine. Alege cursuri testate de specialisti si oameni din industria ta, cursuri practice si aplicabile.

Selectia de cursuri 

Descoperă chiar acum o gamă largă de cursuri online gratuite. Dacă îți dorești să facem un research amănunțit pentru anumite cursuri avansate, trimite un mesaj la secțiunea contact.

Ia un creion si fa-ti un desen cu harta carierei

Dupa Cubul Inspiratiei, in care faci un fel de brainstorming pentru viata ta si toate gandurile active in prezent, urmeaza Harta Carierei. 

 • Vrei sa-ti creezi un network? Seteaza ca si obiectiv: participarea la cel putin un eveniment de networking pe luna. Poti intalni oamenii pe care-i cunosti si in afara evenimentului.

Merg, Setez, Interactionez, Reusesc.

 1. Pune fiecare obiectiv in practica – si scrie ce ai invatat, ce ai obtinut si o prioritate clara.

Povesti cu care te poti identifica:

Am descoperit ca nu ma concentram indeajuns la lucru. Viitoarele mele directii sau planuri nu s-au schimbat prea mult, dar este bine de stiut ca Harta Carierei si Cubul Inspiratiei te ajuta sa-ti dai un refresh si sa fii inspirat. Cu mult timp in urma aveam aspiratii pe care le-am anulat, deoarece de-a lungul timpului lucrurile nu se mai potrivesc.  Acum regandesc pasii de actiune sa ma asigur ca sunt realizabili. Am trei obiective cheie de parcurs, cu toate etapele lor. 

Cred ca ar trebui sa invat cel putin 2 software-uri pentru a-mi atinge scopul. Cu tarie cred ca e nevoie sa exersez comunicarea cu oamenii avand incredere si deschidere. Simt ca jobul de vis necesita si o capacitate puternica de comunicare. Planurile mele de viitor nu s-au schimbat, iar aspiratiile mele de cariera par a fi mai clare pentru mine. Dar pasii mei de actiune sunt inca vagi pentru mine,  nu sunt sigur daca ii pot realiza sau nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *