Inspirația: Știința succesului este reală?

Găsește inspiratia pentru succesul tău profesional. Unii sunt de părere că la baza succesului ar exista modele pe care le putem urma pentru a ne îndeplini visurile. Cum văd alți oameni succesul, ce ne face oameni de succes, mituri și realități, toate le vom dezvolta în rândurile ce urmează. 

Succes inspirat din povești de viață reale

Ca să putem atinge o formă superioară de reușită este nevoie să construim mentalitatea, skill-urile și experiența care ne pot propulsa în carieră. Crezi că e de ajuns ca anii de carieră să treacă sau că acești ani au trecut cu un scop? Munca ta sa conteaze pentru cineva, că ești useful, asa ai parte de inspiratia necesara. 

Cercetările spun că dacă tu crezi că iei parte la proiecte, task-uri, acțiuni cu un scop la bază ai mari șanse să dezvolți anumite caracteristici precum:

  1. Devii mai motivat
  2. Ești mai mândru de tine, implicit de munca ta
  3. Ai dispoziția de a face mai mult decât ți se cere
  4. Responsabilitate crescută pentru rezultatele muncii
  5. Stresul nu te poate doborî

Inspiratia: Care este chemarea ta în carieră?

A-ți găsi sensul la jobul tău înclină balanța către ideea că oricine poate fi excelent de bun pe un anumit domeniu. Adevărul este că succesul acesta este văzut diferit de la un om la altul. Poate Lavinia își dorește să fie respectată pentru expertiza sa la job până ce iese la pensie, nu-i surâde ideea de a fi lider, manager. Pe de altă parte, George vine să răstoarne totul și spune că el vrea să fie cel mai bun din companie, poate chiar CEO. Eliza vrea o carieră care îi permite să fie energică chiar și după cele 7-8 ore lucrate, îi rămâne timp pentru ea, familie și viața personală. Cristian ne spune că jobul a fost de la început un soi de chemare, pur si simplu scopul vieții lui este să fie terapeut și asta-l motivează cel mai mult. 

Inspiratie: Cum arată viitorul nostru alături de roboți?

 

inspiratie succes

Schimbările din piețele economice influențează cariera?

În primul rând hai să ne uităm peste ce semnifică conceptul de carieră sustenabilă. Și te întrebi cine spune asta? Din nou, noi nu, încă.. I guess, dar cercetătoarea Ellen Cossack și colegii ei au studiat acest model eficient. 

O carieră sustenabilă are în centru valorile de care ții cont în viața ta plina de inspiratie. Pe lângă asta tot tabloul este o compoziție dintre ajustarea planurilor de carieră în funcție de partener, familie, viață privată și securitate financiară pentru a-ți acoperi necesitățile financiare.

Dacă îți construiești o astfel de carieră atunci îți dezvolți anticorpi în fața unui mediu economic și social în continuă schimbare. Aceasta este realitatea, nu-ți garantează nimeni că jobul este pentru 2-5 ani, totul este nesigur. Oportunitățile sunt azi la ușă, mâine dispar. Da, avansarea tehnologică face ca peste noapte unele joburi să dispară complet.

Ia-ți inspiratia din studii pe angajați

Un studiu global desfășurat de Tony Schwartz și Christine Porath pe un eșantion de 12,000 de angajați în diferite industrii, a dezvăluit că angajații ce simt că sunt apreciați pentru munca lor, sunt de 3x mai determinați să rămână în companie. 

S-au observat că sunt mai satisfăcuți și implicați în task-urile de la job.De altfel, același studiu arată cum 50% dintre cei chestionați nu simt că jobul lor este cu rost, că-și găsesc aprecierea acolo. Acest insight ne dă de gândit? 

Studiul Gallup realizat în urma chestionării a 70,000 de angajați din 100 de țări a descoperit că cei care care își văd munca ca semnificativă au mai multe șanse să se simtă implicați, entuziaști și dedicați la locurile lor de muncă. Cine mai are de câștigat aici? Well, companiile cu angajați implicați au experimentat o productivitate mai mare, o rentabilitate mai mare și evaluări pozitive ale clienților.

Din păcate, cercetătorii Gallup au descoperit că, în medie, doar 13% dintre angajații din 142 de țări au declarat că se simt implicați în munca lor. Deși au existat variații între țări, cel mai mare procent de angajați angrenați este sub 35%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Etichete: