Tool de networking online pentru personal branding

Personal branding – un mod eficient pentru a-ti cladi o cariera. Un pas important in aceasta cursa este networkingul cu lideri, specialisti ai domeniului tau.  Exploreaza succesul in cariera prin conectare.

Personal branding – impartaseste aspiratiile


Te-ai gandit vreodata cum poti construi o cale de networking profesional? Cercetarile in domeniu expun ideea ca aceasta conexiune cu altii este un skill esential pentru lideri. Asa se extind idei si afaceri. Un impediment este reticenta de a-ti expune gandurile si aspiratiile.
Brandingul personal reprezinta modul in care reusesti sa te faci cunoscut pe plan profesional atat in online, cat si offline. Invata cum poti construi acest personal branding, chiar aici: https://inspiratietargetata.ro/personal-branding-ce-este-cum-se-face-si-ce-impact-are/

Incearca si tu – Padlet: un tool pentru conexiuni profesionale

Impartaseste povestea ta, adauga notite despre locatia ta impreuna cu aspiratiile de cariera cu ajutorul unui map digital.
Padlet este un soft menit sa faciliteze transmiterea de continut catre altii, de la un document la un intreg website. Poti construi postari de blog, un portofoliu atractiv sau sectiuni de informatii.
Beneficii Padlet:

  • Este portabil, compatibil cu iOS, Android  si Kindle
  • Colaboreaza – invita cunostintele, colegii sa lucreze cu tine la proiectele expuse, activitati si noi sarcini
  • Simplu si intuitiv
  • Flexibil – diferite dimensiuni de fisiere, organizate dupa cum doresti in mod public sau privat
  • Personalizeaza – design cu amprenta personala
  • Privat si securizat – data trasferabile cu SSL, teste de securitate si vulnerabilitate si criptarea tuturor paginilor.

Testeaza si tu instrumentul digital, chiar aici: https://padlet.com/dlf_futurelearn/w3r82dd4i5l49ezx

Una dintre componentele unui branding personal reusit este experienta in domeniu. Ca sa dobandim aceasta experienta este nevoie sa ne dezvoltam aptitudinile. Afacerile cu angajati mai bine pregatiti experimenteaza procente mai mari de inovatie si productivitate.
Se pare ca se pune tot mai mult accentul pe soft skills si atribute personale. Forumul Economic Mondial a identificat ca in secolul 21, 10 din 16 competente sunt non-tehnice.

 

Personal branding: Ce reprezinta soft-skills ?

Soft skills se refera la abilitati de angajare, de afacere si pot fi transferabile de la o profesie la alta sau industrie. Includ aspecte precum comunicarea, rezolvarea problemelor, etica profesionala, lucru in echipa, judecata emotionala sau nationalitate globala.
S-ar parea ca totul porneste de la tine si ceilalti din domeniul tau, care fac ca societatea sa evolueze, sa mearga in acelasi timp atat pe verticala, cat si pe orizontala.  Afacerile cu angajati ce detin soft skills au rate mai crecute de inovatie si productivitate, dupa cum afirma Departamentul de Educatie in 2016. S-a identificat o relatie stransa intre capitalul uman si cresterea economica.

Aptitudinile sofft se pot imparti in 3 categorii:
1. Transferabile: aplicate in variate contexte, un skill ce poate fi folosit pentru functia de manager, dar e foarte eficient si pentru un developer, chiar daca contextele sunt foarte diferite.

2. Ce tin de angajare: eficiente pentru a obtine pozitia dorita si pentru a progresa in cadrul companiei, contribuie la directiile strategice de business.

3. Aptitudini de firma: o combinatie de tehnici de rezolvarea a provocarilor si capacitatea de a gandi creativ pentru a gasi noi solutii si oportunitati de business.

Transformarea digitala continua sa acapareze zona aptitudinilor si de personal branding in toata lumea. Avansarile tehnologice fac posibila o mai usoara conexiune intre oameni, iar soft skills sunt foarte importante. Tot mai multe functii de business pot fi automatizate, ceea ce inseamna ca golul lasat va fi umplut de aptitudinile soft. Aproximativ 40% dintre joburile din Australia au sansa de a fi inlocuite de computere in urmatorii 10-15 ani.
Acum functiile tehnice sunt livrate catre masinarii, iar angajati cu puternice soft skills devin un must-have pentru a facilita conexiunea brandului cu consumatorii.

Hai sa urmarim cu atentie in tabelul acesta o serie de soft-skills:

Brandul tau comunica?

Secolul vitezei si domnia comunicarii. Daca esti capabil sa comunici eficient, in mod special in privinta ta, atunci ai un skill profesional important.
Tot timpul este loc pentru a-ti creste gradul de comunicare. Daca esti capabil sa transmiti informatia in mod
eficient, clar si cu intentiile de la sursa, ai deja o cheie care iti va deschide multe porti catre noi oportunitati.
Un brand personal cladit puternic are la baza si un networking de calitate. Individual, te trimite catre noi oportunitati si avansare in cariera. Ofera acces personalizat catre noi idei, cercetari si perspective ce te ajuta sa creezi schimbare pentru viitor.

Profilul de brand personal in Digital 

Foarte multor specialisti le lipseste un profil digital. Daca te numeri printre ei, atunci retine urmatoarele motive pentru a-ti crea unul:

  1. Profilul digital este reflexia ta, a ceea ce ai facut si doresti sa realizezi
  2. Companiile, potentiali colaboratori sau conexiuni de business vor merge online sa caute brandul personal intr-un motor de cautare. Ce vor gasi? Care este prima impresie lasata?
  3. Acest tip de profil online este o extensie a brandului personal si profesional. Arata vizitatorilor cum interactionezi i te conectezi cu altii.
  4. Ai sansa sa-ti expui povestea, unde evidentiezi punctele forte si lasi pe loc secund zonele ce trebuie imbunatatite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *