Test grafic interactiv pentru cariera profesionala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Să mă adaptez, să cresc, să-mi construiesc cariera profesională, care este dorința ta? De unde începi, ce ai nevoie pentru a-ți descoperi acel domeniu, acea meserie care pur și simplu nu te lasă să te plictisești, iar dacă te epuizează e pentru că ai lucrat prea mult și nu din cauza stresului.

Astăzi avem focus pe test de cariera și cum afli dacă ce crezi tu că ți se potrivește chiar e adevărat. La finalul articolului poți descarca simplu în computer/telefon/tableta un fișier cu testul pentru cariera ta. Este super! Go for it.

Explorează un test cariera pentru viitorul profesional

 Câți elevi de liceu se întreabă: Ce facultate să aleg? Oare cum este să fii contabil? Ești plăcut să lucrezi în publicitate? Fac față presiunii de la job? 
Ca să ajungi să mergi ca lebăda prin apă din punct de vedere profesional e esențial să-ți concepi o HARTĂ A CARIEREI ( apasă pe cuvântul cheie și mergi către resursa gratuită) și să cunoști detalii despre cum se dezvoltă o carieră, cum te autoevaluezi și cine te poate îndruma. Îți punem la dispoziție un fișier cu un test recunoscut internațional pentru orientare în cariera profesională, un îndrumar spre diferite profesii și cum îți impactează viața. 
Ai auzit adesea despre hard skills și soft skills, mai ales din gura celor de pe HR, dar ori nici ei nu știau să-ți explice ce înseamnă sau tu n-ai fost destul de implicat să afli.  Să le expunem cu exemple, zic.

plan de cariera

Atunci când te angajezi pe un post, vei fi analizat sau testat pentru 2 tipuri de abilități: 

  • Hard skills – abilități pe care le sedimentezi pe parcursul școlii, din certificări, practică – sunt aspectele tehnice ale unei meserii.
  • Soft skills –  abilități ce țin strict de persoana ta, cum relaționezi, ce tip de persoană ești, cum lucrezi cu echipa, personalitate ( teamwork, empatie, comunicare, ascultare activă).

     

Cariera se dezvoltă odată cu tine prin pasiunile pe care le ai, cum te descurci la școală, ce-ți place și ce nu. Pentru că e trist să fii bun la toate și nu vorbesc la figurat. E necesar să găsești cireașa de pe tort, care reprezintă ansamblul de abilități, materii, domenii în care poți excela.
Formarea unui copil spre cariera are în componență 5 etape:

1. Creștere  –  are loc de la naștere până la vârsta de 14 ani și are în centru construirea imaginii de sine, dezvoltarea vorbirii, a modului de relaționare, se stabilesc interesele. În primii ani de cunoaștere a lumii cu toate capcanele sau minunățiile ei, copilul se formează prin jocuri și activități ce se bazează în mod deosebit pe imaginație. Jocurile din lemn, lego, cu culori, de inteligență, îl ajută pe junior să aibă un respect de sine crescut, să-și dezvolte motricitatea și creativitatea. 

  1. Explorare – este specifică intervalului de vârstă: 15-24 ani și are în centru o dorință nestăvilită de autocunoaștere, experimentare și cunoaștere a opțiunilor.
    Cum se dezvoltă această autocunoaștere? Păi, vorbim despre planul pe care și-l fac majoritatea adolescenților cu privire la planurile de viitor, ce au de oferit, care este traiectorie pe care vor să pășească în viitor. Aici pot interveni și testele de carieră, care mai mult sau mai puțin îți pot arăta unde excelezi .
  2. Stabilizaredacă ai între 25-44 ani atunci te încadrezi la această etapă de păstrare, consolidare a carierei sau schimbarea ei sau cum se mai zice în popor: reconversie profesională. Dacă faci față pentru profesia aleasă poți continua către o carieră de succes sau poți să cauți alte variante de job în alt domeniu/industrie.

  3.  Menținere – activezi în mod direct și activ către funcția aleasă în perioada vârstei de 45 – 64 de ani, timp în care poți avansa către diferite niveluri ale job-ului în funcție de efort și obiective.

 

  1. Declincând depășești vârsta de 65 de ani, ieși la pensie și nu mai activezi în domeniu. 

Plan de cariera - reprezentare grafică

Test de cariera Holland – este un instrument cunoscut, dezvoltat de psihologul american John Holland pentru a evalua din punct de vedere psihologic interesul profesional. John a adus la viață un aspect inedit despre locul de muncă: noi rezonăm cu mediul/echipa/instituția/compania în funcție de personalitate.
Acest simplu test îți poate crea în minte mai multă lumină decât crezi. Găsește rapid tipul de personalitate care te caracterizează și cariera unde poți fi cel mai bun. 

Evident, suntem ființe sociale și în continuă evoluție și este posibil ca rezultatul să fie și unul hibrid, adică mai multe tipologii care te definesc.

Citește cartea “The Self-Directed Search: A Guide to Educational and Vocational Planning” de John L. Holland

Durată: 10-15 minute
Conținut: 3 secțiuni: activități, competențe și ocupații de interes pentru a afla dacă ești tipul realist, investigativ, artistic, social, întreprinzător sau convenţional. 

Rezultate: În urma testului Holland vei afla sub forma unui scor ce activități, competențe sau locuri de munca ți se potrivesc.

test holland

Test gratuit pentru CARIERĂ în format grafic interactiv!

Află ce job ți se potrivește chiar astăzi. Acest simplu test îți poate crea în minte mai multă lumină decât crezi. Găsește rapid tipul de personalitate care te caracterizează și cariera unde poți fi cel mai bun. 

Descarcă fișierul tău.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

plan de cariera